Kalam Perantau

Icon

Breaking News: Persaingan Naib Presiden 5 Penjuru, Muslimat straight fight

Kekosongan 3 kerusi Naib Presiden yag disandang oleh Husam Musa, Mohd Sabu dan Ahmad Awang telah menarik minat 5 calon untuk mencuba nasib. Husam dan Mohd Sabu bertanding Timbalan presiden. Manakala Ustaz ahmad awang pula tidak mempertahankan jawatan tersebut.

Kelima-lima calon naib Presiden adalah Mahfuz Omar, Ketua penerangan Pas, Salahuddin Ayub, Ketua Pemuda PAS, Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man, Pesuruhjaya Pahang, Nik Mohd Amar Nik Abdullah, Exco Kelantan dan Mujahid Yusof, ajk Pusat.

Tiga jawatan utama pemuda telah dimenangi tanpa bertanding. Nasaruddin Tantawi menggantikan Salahuddin Ayub bila pencabar beliau, Zaki Ibrahim menarik diri. Begitu juga Azman Shapawi menang tanpa bertanding kerusi Timbalan ketua Pemuda dan Ahmad sabki Yusof menang tanpa bertanding kerusi Naib Ketua.

Begitu juga dengan Dewan Ulamak dimana Ustaz Haron Taib, Ustaz Ahmad Yaakob dan Mahfodz Mohamed telah menang tanpa bertanding Ketua, Timbalan dan Naib Ketua Dewan Ulamak,

Tetapi pertandingan dua penuru berlaku dalam merebut Ketua dan Timbalan Ketua Muslimat. Ustazah Asiah Ali menentang penyadang Ustazah Nuridah salleh. Manakala Siti Zailah Mohd Yusof menentang Hajjah Wan Hasrina Wan Hassan.

Seramai 54 orang bertanding untuk AJK Pusat,  23 orang untuk AJK pemuda, 21 orang untuk AJK Dewan Ulamak dan 23 orang untuk AJK muslimat .

Advertisements

Filed under: News, , , ,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Hasil Karya

HARAKAH sebagai media dakwah : Satu analisis

Archives

Categories

%d bloggers like this: