Kalam Perantau

Icon

Nizar tolak Naib Presiden, Ahmad Awang tarik diri

Pesuruhjaya PAS Perak, Ahmad Awang menarik diri daripada mempertahankan jawatan Naib Presiden dalam pemilihan parti itu bulan depan termasuk menolak semua pencalonan  untuk kerusi jawatankuasa PAS Pusat dan Jawatankuasa Dewan Ulamak PAS Pusat kerana ingin menumpukan kepada usaha-usaha dakwah.
 
Seramai 16 orang dicalonkan bertanding jawatan naib presiden kali ini – bilangan yang tertinggi dalam sejarah pemilihan PAS. Sehingga pencalonan ditutup hanya lima orang sahaja bertanding Naib Presiden PAS setelah 11 lagi calon Naib Presiden telah menarik diri.

Calon favourite untuk mengisi kekosongan 3 kerusi Naib Presiden, Ir. Haji Mohamad Nizar Jamaluddin, bekas Menteri Besar Perak yang juga Timbalan Pesuruhjaya 2 PAS Perak telah menolak pencalonan tersebut dan hanya bertanding Ahli Jawatankuasa PAS Pusat sahaja untuk memberikan tumpuan kepada kes mahkamahnya berhubung dengan kesahihan Dr. Zambry Abdul Kadir sebagai Menteri Besar Perak. 

Selain Ir Nizar, turut bertanding sebagai ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat dari Perak pada kali ini adalah Setiausaha Politik beliau, Misbahul Munir Masduki, Haji Asmuni Awi (Timbalan Pesuruhjaya 1) dan Drs. Khalil Idham Lim, Ketua Back Benchers (BBC) Pakatan Rakyat Perak serta Idris Ahmad, bekas Timbalan pesuruhjaya PAS Perak.

Advertisements

Filed under: News, , , , ,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Hasil Karya

HARAKAH sebagai media dakwah : Satu analisis

Archives

Categories

%d bloggers like this: