Kalam Perantau

Icon

Ucapan MP Hamas di Seremban

Ucapan terima kasih
Salam dari PM Ismail Haniyya,
Dr. Aziz Duweik Pengerusi
Dr. Ahmad Fahar dalam rombongan yang sama

Siapa yang bukan mengambil berat orang Muslim, bukan dari kalangan muslim. Pertemuan ini mengambil berat orang muslim. Masjidil muslim di tahan, tempat nabi di mi’raj.

Dibebaskan oleh tangan org yg tawaduk, bersih jiwa spt Saidina Umar alKhattab, sahabat dan tabieen, Salahuddin Al-Ayubi, bukan org Arab.

Palestin dan Baitul maqdis akan dibebaskan oleh org yang tawaduk, mengharapkan keredaan Allah.

Masjidul Aqsa ditawan kerana umat Islam tidak berjihad. Sekiranya umat Islam tidak mengambil berat perjuangan jihad, mereka tidak kemana. Umat Islam ditawan oleh yahudi, menguasai Palestin, Genting Gaza, Tebing Barat, Semenanjung Sinai, Bukit Golan. Bagaimana kita nak membeaskan ini?

Hanya dengan jihad seperti mana pemuda-pemuda kita, seperti almarhum Syeikh Ahmad Yasin, satu-satunya jalan. 18 tahun, Berunding dengan yahudi tidak mendapat apa-apa. Abu ammar, Yasir Arafat dibunuh. Abu Mazin tidak dapat berbuat apa-apa. Kepungan masih diteruskan

Sejak setahun lalu mereka telah membunuh 1, 500 kanak, wanita, org tua, 50 buah masjid, 100 buah masjid musnah sebahagian, 55,000 rumah dimusnahkan, pokok dimusnahkan, melainkan golongan muda dan remaja yang mampu bertindak balas. Mereka mampu membebaskan palestin dan tentera israel lari dari tempat yang ditawan. Kanak-kanak berjaya menawan tentera Israel. Mereka membawa keluar lebih  100/1000 tentera Israel dari kereta kebal. Yahudi  mengepung genting gaza. Darat, laut, udara. Mereka mengepung dari negara arab lain. Mesir juga mengepung dan tidak membenarkan bantuan masuk. Tidak ada yang lebih memalukan apabila wakil Britain George Galloway  datang membawa bantuan dari Amerika dan Eropah datang ke mesir utk ke Gaza. Bantuan dari Arab Saudi, Qatar, Libya dihalang. Umat Islam menghalang umat islam sendiri untuk mendapat bantuan. Musuh telah mampu menguasai dan melemahkan kita dalam peperangan di Yaman, Iraq, Algeria, Mauritania, Somalia. Sehingga mereka mampu menjadikan kita bermusuhan sehingga dalam permainan bola sepak sekalipun. Pada minggu lalu, Mesir dan Algeria bergaduh dalam perlawanan bolasepak. Mereka ingin melalaikan pemuda kita dari berjihad.

Kita telahpun dikepung namun kami berada dalam baik, kami mendapat kurniaan Allah, kami datang untuk memberi tahu rakan-rakan di Mslaysia bahawa kami semua baik dengan hidayah Allah. Kami masih dalam keadaan aman sekarang ini. Ya betul kami dikepung daripada makanan, ubat-ubatan, air namun kami berada dalam keadaan baik.

Saya tidak mampu ke Mesir untuk mendapatkan perubatan, tetapi saya datang ke Malaysia untuk mendapat rawatan kaki saya akibat kecederaan. Ini menunjukkan umat Islam amat mengambil berat tentang Baitul Maqdis. Kami ingin mengatakan bahawa golongan yahudi ingin memusnahkan Masjid Al-Aqsa. Mereka menggali lubang di bawahnya, sebahagian tanah telah runtuh, dinding telah retak, mereka menghalau penduduk disekitarnya dari rumah mereka. Golongan yahudi mengambil tempat rumah mereka. Ini berlaku sekitar bandar Baitul Maqdis. Sehinggakan tidak ada kesan penduduk Islam tinggal di kawasan Baitul Maqdis ketika ini.

Tidakkah umat islam terus redha untuk berdiam diri meninggalkan Baitul Maqdis ditawan dikuasai oleh gol yahudi laknatullah ini. Tidak sepatutnya Umat Islam membiarkan Baitul Maqdis ditawan. Kita semua adalah rakyat Palestin yang harus bersolat di bawah bumbung Masjid Aqsa. Kami tidak dibenarkan bersolat di Masjid Al Aqsa. 50 tahun sahaja dibenarkan solat, wanita 45 tahun. Ada 55 tahun ke atas sahaja yang dibenarkan utk masuk. Inilah kesukaran yang dihadapi oleh kami. Yahudi menaburkan fitnah di kawasan itu.

Tetapi kami memberi kamu khabar gembira bahawa yahudi menghalau kami dari Genting Gaza maka kami akan menentang dengan jihad, menghalau mereka dan memusnahkan mereka dengan izin Allah dari pada baitul masjid, palestin. Dan sekarang selepas impian mereka membina negara dari nil hingga ke Furat, mereka telah terkepung disebalik dinding yang mereka bina sendiri .

Allah berfirman Mereka tidak memerangi kamu melainkan disebalik dinding dan disebalik kepungan. Mereka membina dinding pemisah ini tetapi mereka sendiri terkepung di dalamnya.

Yitzak rabin bekas PM Israel mengatakan saya menjangkakan bahawa kita akan merampas Gaza dan akan keluar dari Gaza. Tetapi kami dengan Jihad akan menghalau mereka dari Gaza. Oleh itu kami mengatakan pemuda-pemuda, wanita , anak-anak perempuan kami semuanya adalah gol mujahidin.  Wanita mendidik anak mereka, menjual rumah mereka  dan membeli senjata-senjata dan mengatakan pergilah anak berjihad fisabilillah. Seorang mati syahid, 2 mati syahid, 3 mati syahid dan mereka berbangga dan bergembira dengan kematian anak-anak mereka dalam perang fi sabilillah.

Dalam peperangan setahun yang lalu, terdapat satu rumah 29 org mati syahid sekali gus, ada berumur 16 tahun terkorban berjihad. Pemimpin Syeikh Ahmad Yaasin, Dr Abdul Aziz Rantisi, Dr Ibrahim, Muhandis Ismail, Dr Nizzar Rayyan, terkorban syahid, menteri terkorban, wakil parlimen, ulamak syahid mempertahankan Masjidil Aqsa sehingga bumu Palestin dibersihkan dengan izin Allah. Kami mampu mengatakan pemuda kami akan terus berjuang dalam peperangan ini dan mereka semua hafiz Quran. Kami mengadakan percutian, summer camp untuk anak-anak, anak perempuan kami menghafal quran,tahun lalu 10,000 hafaz quran. Dalam tahun ini lebih 20,000 akan hafal Quran. Dlm tempoh 2 bulan cuti ,mereka mampu menghafal keseluruhan Quran. Ada yang telah menghafal 40 muka surat dalam satu hari. Ini adalah perkara yang menakjubkan disebabkan keberkatan Baitul Maqdis, keberkatan jihad fi sabilillah. Mereka pemuda-pemuda hafal Quran, mereka akan terus mempertahankan negara dari musuh.

Pemimpin-pemimpin kami mengatakan kami tidak memerlukan bantuan orang lain untuk berjuang tetapi kami memerlukan sedikit bantuan terutama kewangan dan bantuan kebendaan sehingga kami mampu untuk berjuang. Yahudi diberi bantuan oleh amerika berbilion dolar melalui rumah mereka yang dijual di Baitul Maqdis. Golongan Arab membelanjakan berbilion dolar untuk zoo di London, mereka membelanjakan untuk kemewahan dan lupa kiblat pertama mereka. Bagaimana mereka hendak minum, makan sedangkan Baitul Maqdis ditawan, dikepung aqidah mereka dikepung.

Tidakkah kita baca firman Allah yang menjalankan hambanya dari masjidil haram ke Masjid Aqsa yang diberkati sekelilinganya, tidakkah kita dengar hadis nabi: Tidak perlu bersusah payah dalam perjalanan kecuali tiga masjid: Masjidil haram, Masjidil Aqsa dan Masjid Nabawi. Kita perlu bersusah payah untuk ke Masjidil Aqsa. Nabi suruh kita bersusah payah ke sana. Apakah kita pernah ke sana sama ada sebelum atau sesudah dimerdekakan? Jadi kami mengadakan jihad utk membebaskannya.

Kami akan memerangi yahudi dengan izin Allah. Kami telah dijanjikan oleh Allah bahawa gol yahudi akan berhimpun di Palestin supaya dibunuh di Masjid Aqsa, insyAllah ia akan berlaku sebagaimana sabda nabi, “ akan terus ada satu kumpulan di kalangan umatku yang akan menyatakan kebenaran, memerangi musuh mereka, tidak akan memudaratkan mereka sedikitpun, tidak sesiapa yang akan menewaskan atau mencederakan mereka, dan itulah yang akan  berlaku sehingga datang pertolongan Allah. Sahabat bertanya di mana mereka ya rasulullah, mereka berada di baitul maqdis, ditengah baitul maqdis”.

Kami mengatakan kami tidak termudarat dengan apa yang berlaku sekarang ini. Kami akan terus berjuang walau kami dihina oleh umat islam, oleh sebahagian org Arab tetapi kami tidak akan dimudaratkan kerana Allah akan terus memberikan pertolongan, dan ia dijanjikan oleh Rasulullah, dan Allah berjanji dalam Al-Quran memberikan bantuan. “Sesungguhnya kami akan menolong dalam kehidupan dunia dan pada hari penyaksian”. Firman “ Allah akan membantu org yang membantu agamanya. Sesungguhnya Allah maha perkasa dan Maha kuat”.

Kami yakin dengan pertolongan Allah. Tetapi kami memerlukan jihad dan mahukan umat islam lain memberikan sokongna dan bersatu hati sehingga kita dapat memebaskan kiblat pertama kita dengan izin Allah. Inilah satu perkara yang bukan baru yang dibebaskan 2 kali oleh bukan Arab  dan dibebaskan kali pertama oleh Umar bangsa arab. Inilah yang dijanjikan oleh Rasulullah bahawa kiamat tidak akan berlaku sehingga golongan yahudi dibunuh dan diperangi. Mereka berada di timur dan barat sungai Jordan, sehinggakan batu dan pokok akan berbicara Wahai Muslim, Ya Abdullah, bukan mengatakan wahai arab, Ini yahudi dibelakangku maka bunuhlah ia. Batu dan kayu akan  menyertai kamu semua dalam perjuangan untuk memerangi yahudi .

Oleh itu kami yakin dengan kemenangan terhadap yahudi akan tetapi kami perlu kepada sabar, perlukan bantuan dan sokongan daripada anda dan bantuan dari Allah, sekiranya setiap seorang memberikna 3 sen kami mampu menghalau yahudi keluar dari Palestin. Akan tetapi beberapa kerajaan menghalang bantuan sampai kesana. Mereka juga turut menghalang berbagai perkara tetapi hati mereka turut mencintai Baitul Maqdis. Kami harap mereka diganjari dengan niat mereka. Nabi bersabda siapa yang telah berniat untuk berjihad maka dia telah berjihad dan berperang. Umat Islam mampu di seluruh dunia untuk mendapat pahala jihad dan berperang walaupun mereka berada  di rumah mereka sendiri sekiranya mereka berniat dan bersedia untuk berperang menyediakan makananan dan minumnya untuk fisabilillah, mereka bersama-sama mendapat pahala dengan mereka yang berada dimedan. Nabi bersabda sesiapa yang meninggalkan keluarga utk berperang walaupun tidak sampai ke medan perang maka mereka telah berperang fisabilillah.

Kami ataupun kita semua akan mendapat pahala yang sama dengan mereka yang pergi berjihad fisabilillah. Ini merupakan satu seruan utk kita infaq dan kita mengharap dapat pahala yang sama. Kami di malaysia merasakan kamu juga adalah saudara kami sendiri dan kamu bersama-sama dalam tauhid,kiblat yang sama, umat yang sama. Allah berfirman kamu umat yang satu, maka beribadahlah kpd Allah Janganlah kamu menyembah kepada yang lain. Tuhan kita adalah tuhan sebenar iaitu Allah. Adakah aku ingin aku tunjukkan satu perniagaan yang akan menyelamatkan kamu dari azab neraka dengan cara beriman kepada Allah dan rasulnya dan berjihad dengan harta dan jiwa kamu. Itu lebih baik kamu sekiranya kamu mengetahui. “

Terima kasih kpd anda sekalian.

Muga Allah memberikan berkat, kebaikan agar kita mendapat pahala yang sama dalam jihad ini Assalamualaikum wrth

Advertisements

Filed under: News, , , , , ,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Hasil Karya

HARAKAH sebagai media dakwah : Satu analisis

Archives

Categories

%d bloggers like this: