Kalam Perantau

Icon

Dewan Pemuda PAS Selangor buat laporan Polis

SHAH ALAM, 29 Dis – Dewan Pemuda PAS Negeri (DPPN) Selangor semalam telah membuat laporan polis terhadap kumpulan yang menggelarkan diri mereka Gerakan Kesedaran Penyokong dan Pengundi PAS Negeri Selangor (GKPPNS) di hadapan Pejabat Perhubungan PAS Negeri Selangor pada Ahad lalu.

Laporan yang dibuat Timbalan Ketua DPPN Selangor, Ahmad Zaidy Abd Talib di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam itu turut diiringi oleh ahli jawatankuasa dewan tersebut serta ahli Pemuda PAS Shah Alam dan Gombak.

Tindakan  kumpulan itu, menurut Zaidy, telah mencemar dan menjejaskan imej PAS yang merupakan parti komponen dalam Pakatan Rakyat (PR) kerana ia berunsur fitnah dan berniat jahat khusunya terhadap PAS Negeri Selangor.

“Laporan polis ini adalah bertujuan untuk membersihkan PAS kerana mereka telah menyamar sebagai ahli PAS dan telah menggunakan nama PAS dalam perhimpunan tersebut,

Malahan, kita tidak tahu siapa mereka kerana dari semakan yang telah pihak kami lakukan, kita dapati mereka bukan ahli PAS seperti yang didakwa,” jelas beliau ketika ditemui sejurus laporan dibuat.

Beliau yang juga Ketua DPP Kawasan Selayang itu berkata, kenyataan mereka  (GKPPNS) semasa dalam perhimpunan tersebut adalah satu pembohongan dan berniat jahat terhadap PAS apabila menyatakan bahawa PAS telah dijadikan boneka dan kuda tungangan oleh PKR dan DAP.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan bahawa perhimpunan tersebut itu telah didalangi oleh pihak Umno turut menjelaskan tuduhan itu jelas menjejaskan nama baik PAS.

“Kita yakin ada unsur-unsur sabotaj dan keterlibatan mereka (Umno) jelas dalam usaha untuk merampas kembali Kerajaan Negeri Selangor”, ujarnya.

Mengenai tindakan susulan yang akan diambil oleh pihak DPPN Selangor, beliau berkata, pihak DPPN Selangor akan meneliti samaada akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang terlibat atau sebaliknya.

“Kita akan mengenal pasti mereka dan sia dalam disebalik perhimpunan itu melalui gambar serta video yang telah kita perolehi,

“Pihak kami juga berharap supaya pihak berkuasa akan mengambil tindakan lanjut agar sepera seperti ini tidak akan berulang pada masa akan datang,” katanya lagi.

Advertisements

Filed under: News, , , ,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Hasil Karya

HARAKAH sebagai media dakwah : Satu analisis

Archives

Categories

%d bloggers like this: