Kalam Perantau

Icon

Pengundi mahu perubahan – Ustaz Harun Taib

KUALA TERENGGANU – Pesuruhjaya Pas Terengganu, Datuk Harun Taib menegaskan beliau tidak bercakap kosong mengenai isu kerjasama yang diberikan kumpulan tertentu dalam UMNO bagi memastikan kemenangan Pas pada pilihan raya umum akan datang.

Bagaimanapun katanya, kerjasama itu tidak membabitkan kepimpinan utama parti itu, sebaliknya melibatkan penyokong UMNO peringkat bawahan yang memberi harapan kepada Pas membuat perubahan.

Menurutnya, mereka terdiri daripada golongan yang memikirkan soal masa depan parti dan kepentingan negeri.

“Ia membabitkan kepimpinan bawahan dan pengundi yang memikirkan masa depan. Jika antara Ahli Jawatankuasa (AJK) kawasan dan bahagian, mereka memang kuat dengan parti masing-masing.

“Bagi kami, bukan semua pengundi berfikir sedemikian tetapi kesedaran dalam kalangan pengundi tinggi untuk memastikan kami membuat perubahan,” katanya kepada Sinar Harian ketika dihubungi, semalam.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Ketua UMNO Bahagian Kuala Terengganu, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh bahawa ada kumpulan tertentu dalam Pas bekerjasama dengan UMNO bagi memenangkan parti itu.

Harun bagaimanapun menganggap kenyataan Wan Farid hanya sekadar membalas kenyataan beliau sebelum ini yang mengatakan terdapat kumpulan tertentu dalam UMNO menyokong Pas demi kemenangan parti itu kelak.

“Itu hanya retorik dan beliau tiada benda untuk menjawab. Bagaimana UMNO nak menang sekiranya orang UMNO sendiri tidak beri kerjasama. Pada pilihan raya kecil Parlimen Kuala Terengganu tahun lalu pun, orang UMNO memberi undi kepada Pas,” katanya.

Pada masa sama, beliau turut mengingatkan Wan Ahmad Farid bahawa Parlimen Kuala Terengganu akan terus menjadi kawasan Pas sekiranya pemimpin UMNO bahagian itu bertanding pada pilihan raya umum.

“Kita ingatkan, dalam kawasan Kuala Terengganu, jika Wan Ahmad Farid bertanding, orang akan sokong Pas,” katanya.

Sumber : Sinar Harian

Filed under: News, , , , , , ,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Hasil Karya

HARAKAH sebagai media dakwah : Satu analisis

Archives

Categories

%d bloggers like this: